Składniki na 3 porcje.
ok. 1/2 szklanki ugotowanej kaszy (u nas najczęściej jaglana ale może być też ryż, komosa lub kto co lubi) - kasza ma mieć taką objętość przed ugotowaniem
2 jabłka lub gruszki albo co kto lubi (np. banan)
masło
cynamon
jogurt
1. Do wysmarowanej masłem miseczki do zapiekania nakładamy kaszę, na to starte na grubej tarce owoce (jeśli jest to banan, to wystarczy go pokroić na plasterki) i przykrywamy kolejną warstwą kaszy.
2. Na wierzch nakładamy troszkę masła i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C na 30 min.
3. Podajemy polane jogurtem i posypane szczyptą cynamonu.
Smacznego!
wygląda mega pysznie! na pewno wypróbuje - ciasto którego przepis niedawno tu zostawiłaś już wypróbowany! mniammmm
OdpowiedzUsuńCieszę się :-) Smacznego!
OdpowiedzUsuń